,,bodka´´

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Matka všetkých národov

6. Celoslovenský modlitebný deň

Veríte v Boha? Vy možno nie, ale viac ako 500 ľudí áno. Všetci sa stretli 9 februára v Nitre. Na 6. Celoslovenskom modlitebnom dni, ju cti Matky všetkých národov. V tento deň sa mestská hala zmenila na sídlo Matky všetkých národov. Naša Matka tam bola prostredníctvom nádherného obrazu. Pripomína nám, že na tomto skazenom svete ešte stále existuje kus dobra.
Nikdy by som neverila, koľko ľudí na Slovensku verí v Boha. Vyše 500 ľudí prišlo ukázať Matke všetkých národov ako veľmi si ju ctia, vážia a poprosiť ju aby nad nimi stále držala ochranu. Aby sme my všetci, veriaci aj neveriaci, cítili teplo jej náruče.
Celý deň bol nádherne zorganizovaný. Hneď pri vstupe nám dali malú knižku s programom a piesňami, ktoré sa spievali. Všetko to začalo o 8:30 Eucharistickou poklonou. Samozrejme nechýbali ani svedectvá o tom čo pre nás všetko Panna Mária robí. Okolo 10:00 začala prednáška P.Paula Maria Sigla na tému Mária, Matka všetkých národov, ktorá potom pokračovala o 14:00, po prestávke a Eucharistickej poklone. O 15:00 sa všetci spoločne pomodlili Krížovú cestu a Ruženec Božieho milosrdenstva. Začalo sa zbiehať ešte viac ľudí. Vzhľadom na to, že už boli obsadená všetky miesta, dosť veľa ľudí sedelo vedľa stoličiek, pri vchode do haly(nie pri vchode do budovy), alebo na chodoch. Posilňovala ich viera a tak ochotne, pri modlení, kľačali aj na zemi. Poniektorý si priniesli deky. Všetci sa totiž chceli zúčastniť na Svätej Omši. Celebrantom a kazateľom bol sám Mons. Viliam Judák, nitriansky biskup.
Celý deň napokon ukončilo Zasvätenie Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie. Nesmiem zabudnúť pripomenúť že počas celého programu boli spravené spovednice, ktoré ľudia s radosťou privítali. Každý sa tak mohol očistiť a deň stráviť s čistým srdcom. O zábavu pre Vaše ratolesti bolo taktiež postarané. V detských kútikoch mohli pokojne stráviť celý deň, pričom dostali jedlo aj vodu. Jedine počas hodinovej prestávky bolo povinné ich vyzdvihnúť.
Mne sa celý deň veľmi páčil. Neľutujem že som išla. Veľa som sa dozvedela a zoznámila som sa z rôznymi ľuďmi.
Veľa z nich pochádzalo z iných životných podmienok, či z iných rás. Avšak to čo ich spájalo nebola farba pleti, alebo veľkosť domu. Bolo to to, prečo tam išli. Bola to LÁSKA K BOHU. Veď všetci sme božími deťmi.

Zo Slovenska | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014