,,bodka´´

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nežiadaný priateľ

Každý má svojho nežiadaného priateľa. Viete kto to je?

Čo je najväčším problémom ľudí? Nad tým nemusím dlho uvažovať, je to jasné. STRES. A o tom vám chcem niečo povedať. Polozili ste si už otázku, čo je to stres? Ako vzniká? Viem sa ho zbaviť? Pre niekoho sú to každodenne otázky. Ja som sa rozhodla zistiť o tom všetkom niečo viac. Odborník by povedal: Stres je odpoveď organizmu na nad počet záťaže. Ja som to rozobrala ešte podrobnejšie. Stres je súčasťou nášho života. Je tu aj keď nechceme. V mojom menšom výskume sa potvrdilo že u každej vekovej kategórii ho spôsobuje niečo iné.                                                                                                              Od 13 do 16 najčastejšie odpovedali: som v strese kvôli rodičom, škole, kamarátom, priateľovi(ke).                                                                                                  Od 17 do 19: u nich toho bolo veľa ale najčastejšou odpoveďou bola škola.                                                                                                                          Od 20 a viac sa odpovede zameriavali skôr na rodinu, deti, priveľa povinnosti, málo voľného času, ale aj na školu. Zväčša vysokoškoláci.                                                                                                                                                                             

U mňa konkrétne je odpoveď škola. Čo spôsobuje stres tebe? Opýtajte sa sami seba. Viete o tom že zo stresom sa dá bojovať.? Presne tak! Nemusíme pripustiť aby riadil náš život, môžeme ho z neho úplne odbúrať. Mne konkrétne pomáha hudba. Potom knihy či iná zábava. Najčastejšie ho ľudia odbúravajú pri niečom čomu musia venovať všetku pozornosť. Potom nemyslia na nič iné. Podľa odborníkov závisí stres od nášho reagovania. Ak vidíme vo všetkom problém a hneď začneme panikáriť, takéto správanie vyvoláva stres. Ale, ak nad celou situáciou porozmýšľame a reagovať budeme s chladnou hlavou. Pomôžeme tým sebe aj nášmu okoliu. Napokon sa budete diviť ako ste všetko rýchlo a kľudne zvládli.

Zapamätajte si jedno. Stresom sa nič nevyrieši. Základom ako si udržať zdravie je myslieť pozitívne. Nie sa hneď začať stresovať. A to platí pre nás všetkých. Pretože je úplne jedno koľko mate rokov. Stres čaká za rohom na každého z nás.

Tým by som povedala všetko. Ja len dúfam že vám tento článok aspoň kus pomohol. Vybrala som si tuto tému preto, lebo stres sa naozaj týka nás všetkých a z vlastných skúsenosti viem aké je byť dennodenne v strese. Neničí to iba zdravie ale aj oveľa viac. Ľudia, ktorý žijú stále v strese sú podráždený a nepríjemný k svojmu okoliu. Nedovoľme stresu ničiť nám vzťahy a verejnú mienku! Určite ani vy nechcete byt medzi ľuďmi známi ako podráždený a nepríjemný!

Tak to stopnite! Povedz si aj ty SOM KĽUDNÝ

                                                                                                  

Uvažujem | stály odkaz

Komentáre

  1. kamarátka bodka,
    bez stresu sa žiť nedá, záleží len od nás, ako ho znášame a z čoho si stresy robíme. Napríklad ťažkou chorobou človek pochopí, že pred tým si robil hlavu z dnes už nepodstatných vecí. Zase na druhej strane existuje možnosť spraviť si zo stresu priateľa, ktorý ťa naštartuje k väčším a lepším výkonom. Tak ti prajem veľa štartovacieho stresu, ktorý ťa posunie k lepšiemu životu..:-)
    A tí podráždení? Kašlať na nich, nech zbytočne neotravujú okolie svojimi navrčenosťami druhých, lebo možno práve človek, ktorý bude vystavený fňukaniu niekoho, kto si robí problém z niečoho, čo za to nestojí, môže mať oveľa väčšie trápenie. Tak sa usmievaj, aj cez slzy, ono to totiž funguje..
    publikované: 08.07.2013 18:32:59 | autor: matahari (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014